Het Energieloket helpt je door het bos van duurzame Leningen en Subsidies!

Vraag ook een lening of subsidie aan.

Voor het verduurzamen van jouw huis zijn er veel leningen en subsidies beschikbaar. Veel mensen weten alleen niet dat deze er zijn of zien door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is Energieloket Achterhoek er voor jou. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden.

Wat is een lening?

Een lening houdt in dat jij geld tijdelijk gaat lenen om één of meer energiebesparende maatregel(en) uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je woning. Met behulp van een lening kun je deze maatregelen direct uitvoeren. De lening betaal je dan vaak terug over een bepaalde periode, doormiddel van een vast maandbedrag. Hierdoor worden de kosten van de investering verspreid over de gehele looptijd van de lening en is de last voor jou een stuk minder. Let op: aan leningen zitten voorwaarden verbonden. Maar geen zorgen, Energieloket Achterhoek kan je hierbij helpen!

Wat is een subsidie?

Een subsidie is een geldbedrag dat jij kan krijgen van de overheid/gemeente, om de kosten van één of meerdere energiebesparende maatregel(en) te verlagen. Vaak kun je deze subsidie ontvangen, omdat de overheid/gemeente mensen wilt aanmoedigen om specifieke energiebesparende maatregelen uit te voeren. Let op: ook aan subsidies zitten vaak voorwaarden verbonden.

Een aantal leningen en subsidies zijn gemeente-specifiek. Dit houdt in dat er per gemeente andere leningen en subsidies zijn, met ieders zijn eigen voorwaarden. Wil je weten welke dit zijn voor jouw gemeente? Kijk dan eens hier of neem contact op met onze klantenservice.

Graag lichten we één subsidie en één lening uit die op het moment erg voordelig voor jou kunnen zijn:

  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een landelijke subsidie er voor alle woningeigenaren met een huis vóór bouwjaar 2019. Met de ISDE kun je tot wel 30% van de kosten terug krijgen voor het uitvoeren van isolerende of warmte-besparende maatregelen.
  • Toekomstbestendig Wonen Lening is een lening vanuit de provincie Gelderland en de Achterhoekse gemeenten om alle inwoners te motiveren tot het verduurzamen van hun woning. Met behulp van deze lening kun je van €2.500,- tot maximaal €50.000,- lenen. Zo kun je veel verschillende maatregelen uitvoeren. Dit zijn: energiemaatregelen, levensloopbestendigheid, sloop van verpauperde schuurtjes, funderingsherstel, asbestsanering en klusmaatregelen (let op: deze maatregelen kunnen verschillen per gemeente).

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.