Inzicht in energie besparen.

Wij helpen je op weg.

Begin je net met energie besparen of weet je niet waar jij kunt beginnen? Wij helpen je op weg! Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn en bestaat uit een aantal stappen. Het begint allemaal met inzicht. Wat is je energieverbruik nu en waar komt dit door? Wat is de huidige staat van jouw woning? Allemaal vragen waar wij jou mee kunnen helpen.

Wegwijzer.

Weet jij wat je energieverbruik is?

Besparen begint met inzicht in jouw verbruik. Heb je een slimme meter dan kan je jouw verbruik actueel en op afstand bekijken. Bij sommige energieleveranciers kun je ook via hun website jouw verbruik zien.

Is jouw woning goed geïsoleerd?

Isolatie is de jas van jouw huis. Heb je de verwarming aan, zorg dan dat deze warmte niet via de ramen, de muren, de vloer of het dak de woning uit vliegt. Kijk goed naar de isolatie van jouw huis en ventileer slim. Laat niet onnodig ramen of roosters open staan. Als je een jas aantrekt maar hem niet dichtdoet krijg je het ook koud.

Wek je zelf al energie op met zonnepanelen?

Met zonnepanelen zet je de zonne-energie die op jouw dak valt om in elektriciteit. Die kan je dan zelf gebruiken of terugleveren aan het net. Hiermee bespaar je op je stroomkosten.

Verwarm jij jouw huis duurzaam?

Verwarming is een grote energieverbruiker. Het gebruik van aardgas is duur en niet goed voor het milieu. Bespaar daarom op jouw gasverbruik met bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp of zonneboiler.

Jij bent al een heel eind op weg!

Wauw, goed bezig. Misschien kun je anderen inspireren om ook energie te besparen. Met jouw ervaringen kun je anderen en de Achterhoek verder helpen.

Inzicht in jouw energieverbruik.

Een Nederlands huishouden van 2 personen in een tussenwoning, verbruikt jaarlijks gemiddeld 1.169 kuub gas en 2.479 kilowattuur elektriciteit. Bij een appartement zal dat lager liggen, bij een vrijstaande woning hoger. Hoe zit het met jouw verbruik?

Jouw energieverbruik kun je zien op de jaarafrekening die je krijgt van jouw energieleverancier. Op de website van de leverancier kun je jouw verbruik maandelijks zien. Heb je een slimme meter dan kun je jouw verbruik zelfs per minuut zien. Hiervoor heb je wel een energieverbruiksmanager nodig. Dit is een speciaal kastje of een app die je aansluit op de slimme meter.

Inzicht Verbruik

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.