Goedendag!
Welkom bij het Energieloket Achterhoek.
Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.
Heb jij plannen om jouw huis duurzamer, toekomstbestendig, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Veel woningen in de Achterhoek kunnen wel een verbetering gebruiken, maar deze investeringen kosten vaak (veel) geld. De provincie Gelderland en de Achterhoekse gemeenten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger, toekomstbestendiger en beter worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en een aantal gemeenten de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van jouw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’.
De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: energiemaatregelen, levensloopbestendigheid, sloop van bijvoorbeeld verpauperde schuurtjes, funderingsherstel of asbestsanering. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom dient er wel altijd een energiebesparende of -opwekkende maatregel getroffen te worden. Heb je een nieuwbouwhuis en wil je deze bijvoorbeeld aardgasvrij maken? Dan kun je ook gebruik maken van deze lening, mits je gebruik maakt van een hypothecaire leenvorm.
De 'Toekomstbestendig Wonen Lening' bestaat uit meerdere varianten. Neem vooraf de verschillen goed door en bedenk welke leenvorm je kunt en wilt aanvragen.
Via de website van SVn kun je zelf berekenen wat jouw maandlast zou zijn bij het afsluiten van een Toekomstbestendig Wonen Lening. Stel dat jouw leenbedrag € 5.000,- is, dan zien de details er als volgt uit:
Lees hieronder hoe het aanvraagproces eruit ziet.
Stap 1
Lever offertes of een gespecificeerde kostenbegroting aan. Energieloket Achterhoek bepaalt namens de gemeente of je voor de lening in aanmerking komt. Dit doen ze op basis van de verordening of maatregelenlijst. Zo ja, dan krijg je een toewijzingsbrief. Deze heb je nodig bij de aanvraag van de Toekomstbestendig Wonen Lening bij SVn.
Stap 2
Je vult de aanvraag volledig in en vraagt de lening aan. Er wordt een MijnSVn-omgeving voor jou aangemaakt, die je via een mail activeert. Je ontvangt een offerte in Mijn SVn.
Stap 3
In jouw MijnSVn-omgeving zie je welke documenten er nodig zijn. SVn controleert ook jouw gegevens in het BKR-register. Zodra jouw aanvraag compleet is en alle documenten akkoord zijn, toetsen wij jouw aanvraag.
Stap 4
Onze toets kan positief of negatief zijn. Bij een negatieve toets ontvang je een afwijzingsbrief in MijnSVn. Bij een positieve toets gaat de lening direct in, je gaat maandelijks rente en aflossing betalen.
Stap 5
Wanneer de aanvraag is goedgekeurd ontvang je een code van SVn. Geef dit SVn kenmerk door in het bewonersportaal van het Energieloket.
Stap 6
De werkzaamheden kunnen beginnen. Het leenbedrag wordt gestort in een bouwdepot. Hieruit kun je declareren door facturen en declaratieformulieren in te dienen. Deze doe je via het bewonersportaal van het Energieloket.
Toekomstbestendig Wonen Lening.
Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.