Achterhoekse isolatie-actie:

betrouwbaar advies maakt van isoleren een succes!

Jan Wanders woont samen met zijn vrouw in zijn vrijstaande woning uit 1985 in Eibergen. Een huis dat hij zelf bouwde op de plek waar eerst zijn geboortehuis stond. Een plek waar hij niet meer weg wil. Maar zijn huis kon qua verduurzaming en isolatie wel een verbetering gebruiken.

Toen hij eind 2020 las over de Achterhoekse isolatie-actie besloot hij mee te doen. De belangrijkste redenen: besparen op de stookkosten, het verbeteren van het energielabel en meer wooncomfort. Hij vond het fijn om met de actie mee te doen. Vooral omdat hij onafhankelijk advies kreeg en zo zeker wist dat er geen ‘loopje’ met hem werd genomen.

Adviseur op bezoek
Jan Wanders: “We waren ons al langer aan het oriënteren op isoleren en verduurzamen. Zo hebben we in 2016 zonnepanelen genomen. De isolatie-actie kwam op het juiste moment langs. De adviseur nam ruim de tijd om met ons het huis door te gaan. Hij heeft iedere ruimte bekeken en deed goed onderzoek.”

“Hij keek goed naar het gebruik van de ruimte en gaf eerlijk advies per ruimte. Voor de slaapkamer adviseerde hij niks te doen, dat zou niet rendabel zijn. Het uiteindelijke advies: spouwmuurisolatie, plaatsen van HR++-glas en vloerisolatie. Het voelde goed en betrouwbaar aan.”

Aan de slag
Na een paar weken kwam het adviesrapport met daarbij twee offertes op maat van specialisten uit de regio. Jan: “Uiteindelijk kozen we voor spouwmuurisolatie en HR++-glas. De vloerisolatie hebben we niet gedaan, de kruipruimte was hier te laag voor. De spouwmuurisolatie is door een bedrijf uit Enter uitgevoerd en het dubbelglas door een specialist uit Lichtenvoorde.”

Terugkijken op traject
“Ik kijk tevreden terug op het traject. Zeker omdat we ná alle werkzaamheden nog subsidie kregen. De subsidieaanvraag is begeleid door het Energieloket Achterhoek, makkelijk en snel. Ik had binnen een paar weken het bedrag. Het ging om ruim 20 procent van de totale kosten. Op deze manier was de cirkel rond. Van adviseur, tot de offertes en installateurs en de financiële afwikkeling, alles verliep soepel.”

“Het meedoen met de actie gaf gemak, vertrouwen en betrouwbaarheid. Het is fijn dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Je werkt met professionals uit de regio en door het onafhankelijke advies weet je wat er wel en niet moet gebeuren. Juist omdat iedere verkoper natuurlijk zijn eigen verhaaltje heeft.”

Mooie kans om te pakken
Jan en zijn vrouw raden iedereen aan om mee te doen met de actie: “Het is een mooie kans om te weten waar je in je eigen huis kunt isoleren via een betrouwbare weg. Dus pak die kans: verduurzaam, isoleren en verbeter je energielabel en vergroot het comfort in huis.”

Ook meedoen?
Wilt u ook meedoen met de Achterhoekse isolatie-actie? Meld u dan direct aan via energieloketachterhoek.nl/pakan. Hier leest u hoe de actie precies werkt. Voor een klein bedrag doet u mee. Want de actie is speciaal voor en door Achterhoekers!

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.