Klussen zonder Kosten!

Onderdeel van Isolatie Subsidie Achterhoek

'Klussen zonder Kosten' is de eerste fase van de Isolatie Subsidie Achterhoek. Via deze regeling kun jij tot wel €750,- subsidie krijgen voor het isoleren van jouw woning. De eerste fase van de Isolatie Subsidie Achterhoek begint in januari en richt zich op de klussers onder ons. Was jij bijvoorbeeld van plan om zelf de dakisolatie te regelen? Of misschien de vloer aan te pakken? Dan is deze subsidie iets voor jou! Vanaf nu kun jij klussen zonder kosten!

Met deze subsidie mag je de volgende maatregelen zelf aanpakken: Het dak (aan de binnenkant), de vloer of de binnenmuren (geen spouw). Hieronder kun jij de subsidie aanvragen en lees je of jij in aanmerking komt voor deze subsidie. Wil je liever bezig met glas? Kijk dan naar de fase 'Geld voor Glas'.

Subsidie aanvragen

Voor wie is de subsidieregeling?

Voor bewoner-eigenaars van een koophuis die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Als je woont in de gemeente Doetinchem, Oude IJsselstreek, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Montferland, Aalten of Oost Gelre, en je woning is slecht geïsoleerd, kijk dan snel verder!

Isoleren

Voorwaarden

  • De woning heeft energielabel D, E, F of G (Of is een slecht geïsoleerde woning. Zie onderstaand).
  • Je bent eigenaar én bewoner van de woning die geïsoleerd gaat worden.
  • De WOZ-waarde van de woning moet lager zijn dan €429.300,- (peildatum 2022)
  • De gebruikte materialen voor isolatie moeten op de ISDE lijst staan en minimaal 20 m² zijn (minimaal 10 m² bij binnenmuurisolatie).
  • Je gaat de isolatiemaatregelen zelf uitvoeren.

Subsidie voor slecht geïsoleerde woningen

Subsidie is bedoeld om slecht geïsoleerde woningen te isoleren. Een slecht geïsoleerde woning is een woning met energielabel D, E, F of G.

Heeft een woning geen geldig energielabel? Dan is de woning een slecht geïsoleerde woning als minimaal 2 van de volgende bestaande bouwdelen niet of slecht zijn geïsoleerd:

  • de vloer
  • de gevel
  • het dak en de zolder/vlieringvloer
  • de ramen en deuren

Klussen zonder Kosten!

Subsidie aanvragen

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.