Let op! Geld lenen kost geld

Stimuleringslening non-profit organisaties.

Voor diverse energiebesparende maatregelen.

De lening kan worden gebruikt voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen. Voor de lening kan minimaal €5.000,- (incl. btw) en afhankelijk van je gemeente maximaal €25.000 of €50.000 (incl. btw) worden aangevraagd. De looptijd  bedraagt maximaal 15 jaar. Het rentepercentage staat gedurende de gehele looptijd van de lening vast en is gelijk aan het rentetarief voor de Duurzaamheidslening. 

Lening aanvragen

Voor wie is het?

De ‘Stimuleringslening duurzame maatregelen non-profitorganisaties’ is bedoeld voor het verduurzamen van accommodaties van maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen. Deze organisaties hebben meestal niet veel financiële armslag om te verduurzamen, maar willen wel besparen op het energieverbruik zodat er meer geld over blijft voor de activiteiten waarvoor de stichting of vereniging is opgericht. Een lening kan dan een oplossing zijn.

Lening Afsluiten

De voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen van een lening staan hieronder genoemd:

  • Minimaal €5.000, maximaal €25.000 of €50.000 per aanvraag (afhankelijk van gemeente).
  • De looptijd van de stimuleringslening bedraagt maximaal 15 jaar.
  • Het rentepercentage dat van toepassing is, is het rentepercentage van de Duurzaamheidslening met een minimum rentepercentage van 1,6%.
  • De kosten voor de afsluiting bedragen 1% van de hoofdsom van de lening met een minimum van €1.500.
  • Binnen één jaar na het verstrekken van de stimuleringslening zijn de werkzaamheden voltooid. De genoemde termijn kan door het college worden verlengd.
  • De aanvrager mag meerdere keren de stimuleringslening aanvragen, mits het maximale leenbedrag niet is overschreden.

Voldoende kredietwaardig.

Klanten die een lening aangaan moeten voldoende kredietwaardig zijn. SVn toetst of dit het geval is. Zij adviseert klanten niet welke lening het meest geschikt voor hun is. Bij twijfel of behoefte aan advies over het effect van de lening op jouw financiële situatie kun je advies inwinnen bij een financieel adviseur.

Stimuleringslening non-profit organisaties.

Lening aanvragen

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.