Krijg inzicht in jouw energieverbruik!

Energieloket Achterhoek helpt je op weg.

Wanneer je jouw energierekening omlaag wilt krijgen, zul je eerst inzicht moeten krijgen in jouw energieverbruik. Energieloket Achterhoek kan hierbij helpen. Samen met jou kijken we naar de vragen: Wat is jouw energieverbruik en hoe verlagen we deze?

Wil je hulp ontvangen bij het krijgen van inzicht in jouw energieverbruik? Dat kan! Bij Energieloket Achterhoek kun je de hulp inschakelen van een energiecoach of een energieadviseur. Een energiecoach komt gratis bij jou thuis en helpt je met inzicht in de kleine maatregelen die jij nog kan doen. Een energieadviseur komt voor €50,- bij jou thuis. Een adviseur helpt je met inzicht krijgen in de grote maatregelen die jij nog kan doen om energie te besparen. Ook kan een adviseur dieper ingaan op de technische aspecten van energie besparen.

Heb je inmiddels inzicht in jouw energieverbruik gekregen? Mooi! Nu is het tijd om maatregelen te nemen. Met kleine maatregelen kun je al grote stappen zetten. Ook kun je het natuurlijk groter aanpakken, voor een groter resultaat.

Maatregelen treffen kan op verschillende manieren. Denk aan isoleren, zelf stroom opwekken of minder stroom verbruiken. Bij kleine maatregelen kun je denken aan de minder ingrijpende veranderingen in huis. Bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips, minder lang douchen of het vervangen van al je lampen voor LED-verlichting. Bij grote maatregelen spreken we over het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van bijvoorbeeld je dak of vloer.

Weet je niet welke maatregelen voor jou het beste uit zullen pakken? Vraag dan een Woningverbeterplan aan! Een woningverbeterplan is een uitgebreid, opgezette analyse van jouw woning. Hierin wordt de huidige staat van jouw woning meegenomen en de verbeterpunten besproken. Een adviseur stelt samen met jou dit plan op, waardoor het plan volledig aangepast is op jouw behoeften. Dankzij een bijdrage van de gemeente kost een woningverbeterplan jou nog slechts €100,-.

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.