Let op! Geld lenen kost geld

Stimuleringslening gemeente Doetinchem.

Voor verduurzaming van panden met zakelijke bestemming

De stimuleringslening van de gemeente Doetinchem kan worden gebruikt voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen.

Vraag de lening aan

Voor wie is deze lening?

De lening kan worden aangevraagd voor verduurzaming van winkels, kantoren en panden met een zakelijke bestemming in de gemeente Doetinchem. Deze lening is ook aan te vragen door huurders van deze panden wanneer dit kleine of micro ondernemingen zijn. Onder kleine onderneming worden ondernemingen waar minder dan 50 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet of het jaarlijks balanstotaal de 10 miljoen euro niet overschrijdt. Onder micro onderneming worden ondernemingen waar minder dan 10 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet of jaarlijkse balanstotaal de 2 miljoen euro niet overschrijdt. Bekijk hier de verordening.

Afsluitkosten

Gemeente Doetinchem biedt een subsidie aan voor de afsluitkosten van de stimuleringslening. Voor aanvragen tot 50.000 euro wordt dan tot 1.500 euro van de afsluitkosten vergoed. Aanvragen doe je direct bij de gemeente Doetinchem, gebruik daarvoor dit formulier.

Stimleringslening Kleine Ondernemingen (1)

De voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De hoofdsom van de lening bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 100.000,-.
  • De looptijd van de stimuleringslening bedraagt maximaal 15 jaar.
  • De maatregelen mogen nog niet zijn uitgevoerd.

Hoe vraag ik de lening aan?

De lening wordt aangevraagd bij SVn (Stimuleringsfonds volkshuisvesting). Voor het aanvragen van de stimuleringslening moeten verschillende gegevens en documenten worden aangeleverd bij de SVn. Op de website van de SVn vind je een handige checklist met alle informatie over het aanleveren van gegevens. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de SVn via telefoonnummer 088 – 253 94 00 of e-mail kredietverlening@svn.nl.

Stimuleringslening gemeente Doetinchem.

Vraag de lening aan

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.