Geld voor Glas!

Onderdeel van Isolatie Subsidie Achterhoek

Oeps! Deze fase van de Isolatie Subsidie Achterhoek is nog niet gestart. Wacht geduldig af. De subsidie voor dubbel glas en HR++ glas komt er snel aan.

Met behulp van de subsidie 'Geld voor Glas!' kun je tot wel €1000,- krijgen voor het vervangen van het glas in jouw woning. Let op: dit betaal je als bewoner eerst zelf en wordt daarna gedeclareerd via het portaal van het Energieloket. Ook moet het vervangen van glas gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Kijk hieronder alvast voor de voorwaarden. Wil je liever meteen aan de slag en zelf de handen uit de mouwen steken? Kijk dan naar de fase 'Klussen zonder Kosten'.

Voor wie is de subsidieregeling?

Voor bewoner-eigenaars van een koophuis in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Montferland en Oost Gelre. Het gaat om een subsidie van 100% van het bedrag, met een maximum van € 1.000. 

Naast deze subsidie kun je ook gebruik maken van de landelijke ISDE subsidie.

Dubbel Glas

Voorwaarden

  • De woning heeft energielabel D, E, F of G (Of is een slecht geïsoleerde woning. Zie onderstaand).
  • Je bent eigenaar én bewoner van de woning die geïsoleerd gaat worden.
  • De WOZ-waarde van de woning moet lager zijn dan €429.300,-

Subsidie voor slecht geïsoleerde woningen

Subsidie is bedoeld om slecht geïsoleerde woningen te isoleren. Een slecht geïsoleerde woning is een woning met energielabel D, E, F of G.

Heeft een woning geen geldig energielabel? Dan is de woning een slecht geïsoleerde woning als minimaal 2 van de volgende bestaande bouwdelen niet of slecht zijn geïsoleerd:

  • de vloer
  • de gevel
  • het dak en de zolder/vlieringvloer
  • de ramen en deuren

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.