Let op! Geld lenen kost geld

Asbestlening gemeente Berkelland.

Lening voor bedrijven en instellingen.

Veel bedrijven en instellingen hebben plannen om hun asbesthoudende daken te saneren, maar niet iedereen heeft daarvoor voldoende financiële middelen. Daarom heeft de gemeenteraad van Berkelland besloten om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de asbestlening voor bedrijven en instellingen. De leningen kunnen worden aangevraagd via Energieloket Achterhoek en worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Klik hier voor de verordening van de asbestlening van de gemeente Berkelland voor bedrijven en instellingen.

Vraag lening aan

Voor wie is de lening?

De lening is bedoeld voor bedrijven en instellingen en kan aangevraagd worden door de eigenaar. Aanvragen doe je via Energieloket Achterhoek. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) verstrekt de lening. Voor het aanvragen van de asbestlening moeten verschillende gegevens en documenten worden aangeleverd bij SVn. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de SVn via telefoonnummer 088 – 253 94 00 of e-mail kredietverlening@svn.nl.

Asbest

De voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden van de lening:

  • De leensom bedraagt minimaal €5.000 en maximaal €50.000,-.
  • De kosten voor de afsluiting bedragen 1% van de hoofdsom van de lening met een minimum van €1.500,-
  • Voor de leensom van de asbestlening wordt een onderhandse akte opgemaakt.
  • Als de leensom van de Stimuleringslening Asbestverwijdering €10.000,- of minder bedraagt, dan is de looptijd maximaal 5 jaar voor bedrijven en maximaal 10 jaar voor instellingen.
  • Als de leensom van de Stimuleringslening Asbestverwijdering meer dan €10.000,- bedraagt, dan is de looptijd maximaal 10 jaar voor bedrijven en maximaal 15 jaar voor instellingen.
  • Het rentepercentage bedraagt 1,6%. Het college is gemandateerd tot wijziging van dit rentepercentage.

Asbestlening gemeente Berkelland.

Vraag lening aan

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.