Subsidieregeling sanering asbestdaken gemeente Berkelland.

Voor gebouweigenaren.

De gemeente Berkelland streeft naar een asbestvrij Berkelland. Daarom biedt de gemeente een subsidie voor gebouweigenaren die asbesthoudende dakbedekking van hun gebouw laten verwijderen. Dit is dakbedekking van asbestgolfplaten die in contact staat met de buitenlucht. Asbestdakbeschot (die vaak is afgedekt door bijv. dakpannen op een woning) valt hier niet onder. Klik hier om de verordening te bekijken. 

Vraag hier de subsidie aan

Voor wie is de subsidie?

De subsidie is beschikbaar voor zowel voor eigenaren van ‘kleine’ asbestdaken als eigenaren van grote schuren met asbest.

Asbest

De voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden: 

  • Vergoeding voor het verwijderen van de eerste 150m2: € 4.50 per m2. Vanaf 150m2: € 2.25 per m2 tot een maximaal bedrag van € 10.000,-.
  • De verwijdering van het asbest dak heeft plaatsgevonden ná 1 juli 2022
  • Je vraagt uiterlijk 6 maanden na afloop van de sanering (verwijdering) de subsidie aan.
  • Een aanvraag kan slechts betrekking hebben op één adres.
  • De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een gecertifieerd bedrijf.
  • Deze subsidie is alleen voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal toegepast als dakbedekking, niet voor asbesthoudend dakbeschot.

Tips voor het aanvragen.

Voor het indienen van een aanvraag moet je beschikken over het nummer dat in het landelijk asbestvolgsysteem aan jouw object is toegewezen bij de melding van het verwijderde asbestdak. Dit nummer kun je vinden op www.asbestvolgsysteem.nl. Doe dit voordat je een aanvraag indient, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Verder vragen wij je om de factuur van het uitvoerende bedrijf in te dienen, zorg dat je deze ook bij de hand hebt als je de subsidie gaat aanvragen. Heb je tijdens of na het indienen van je aanvraag vragen? Je kunt ons bereiken via (0314) 820 360 of energieloket@agem.nl.

Het stappenplan.

Het stappenplan voor het verwijderen van asbestdaken kleiner van 35m2 vind je hier.

Het stappen plan voor het verwijderen van asbestdaken groter dan 35m2 vind je hier.  

Subsidieregeling sanering asbestdaken gemeente Berkelland.

Vraag hier de subsidie aan

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.