Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen.

Voor VvE's en verhuurders.

Rijksdienst voor ondernemend Nederland biedt een subsidieregeling voor verhuurders om bestaande huurwoningen aardgasvrij te maken door deze aan te sluiten op het warmtenet.

Meer informatie en aanvragen

Voor wie is het?

Deze subsidie is bedoeld voor gemengde VvE’s en verhuurders van één of meerdere huurwoningen. Gemengde VvE’s zijn Verenigingen van Eigenaars waar een deel van de eigenaren zelf in de woning woont en een deel van de woning verhuurt. Met verhuurders worden woningcorporaties, intentionele beleggers, zakelijke verhuurders en particuliere verhuurders bedoeld.

Aardgasvrij Maken

Hoeveel subsidie kun je krijgen?

Per woningen kun je de volgende subsidie krijgen:

  • Maximaal €1.200 subsidie per woning voor maximaal 40% van de kosten die je maakt voor aanpassingen in de woning, inclusief woningen die al op een warmtenet zijn aangesloten.
  • Per woning is het maximale subsidiebedrag € 5.000.
  • Je kunt maximaal €3.800 subsidie per woning ontvangen voor 30% van de kosten om je huurwoning op een warmtenet aan te sluiten.

Waarvoor krijg je subsidie?

Met de SAH krijg je subsidie voor bestaande woningen die binnen 5 jaar van het aardgas afgaan. Deze woningen worden op het warmtenet aangesloten. Je krijgt subsidie voor aanpassingen in de woning (inpandige kosten) en het aansluiten op het warmtenet.

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen.

Meer informatie en aanvragen

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.