Let op! Geld lenen kost geld

Stimuleringslening gemeente Aalten.

Voor verduurzaming van panden met zakelijke bestemming

De stimuleringslening van de gemeente Aalten is bedoeld voor het verduurzamen van winkels, kantoren en panden met een zakelijke bestemming in de gemeente Aalten. De lening kan worden gebruikt voor het treffen van verschillende energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen.

Afsluitkosten

Gemeente Aalten biedt een subsidie aan voor de afsluitkosten van deze stimuleringslening. Aanvragen doe je direct bij gemeente Aalten, gebruik daarvoor dit formulier.

Vraag de lening aan

Voor wie is deze lening?

Deze lening is bedoeld voor het MKB. Hieronder vallen middelgrote, kleine of micro ondernemingen. Dit zijn ondernemingen:

  • met minder dan 250 medewerkers, en
  • met een jaaromzet lager dan 50 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal dat de 43 miljoen euro niet overschrijdt.

Bekijk de verordening.

Stimleringslening Kleine Ondernemingen (1)

De voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De hoofdsom van de lening bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 100.000,-.
  • De looptijd van de stimuleringslening bedraagt maximaal 15 jaar.
  • De maatregelen mogen nog niet zijn uitgevoerd.

Kenmerken lening

  • De lening heeft een rentepercentage van 1,6%.
  • De looptijd van de lening is 10 jaar bij bedragen tot € 50.000,- en 15 jaar bij bedragen vanaf € 50.000,-.

Hoe vraag ik de lening aan?

Het aanvragen van de lening begint met het indienen van een aanvraag via deze website. De aanvraag komt binnen bij het Energieloket. Zij checken of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden en informeren de aanvrager of de aanvraag wordt toe- of afgewezen. Als een huurder de lening aanvraagt, moet bij de aanvraag een goedkeuringsverklaring van de eigenaar toegevoegd worden.

Na de toewijzing van het Energieloket, kan de aanvrager de lening daadwerkelijk aanvragen bij SVn (Stimuleringsfonds volkshuisvesting). Zij voeren een financiële toets uit en besluiten of de lening wel of niet verstrekt kan worden. Voor het aanvragen van de stimuleringslening moeten verschillende gegevens en documenten worden aangeleverd bij de SVn. Op de website van de SVn vind je een handige checklist met alle informatie over het aanleveren van gegevens. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de SVn via telefoonnummer 088 – 253 94 00 of e-mail kredietverlening@svn.nl.

Stimuleringslening gemeente Aalten.

Vraag de lening aan

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.