Let op! Geld lenen kost geld

Gemeente Oude IJsselstreek: Subsidie voor isolatiemaatregelen.

Voor huishoudens met een laag inkomen.

De gemeente Oude IJsselstreek introduceert een eigen subsidieregeling voor isolatiemaatregelen voor mensen met een eigen woning en een inkomen onder modaal. Vanaf 21 november kunnen inwoners deze subsidie aanvragen. De subsidie geldt met terugwerkende kracht: je kunt hem aanvragen voor maatregelen uitgevoerd vanaf juli 2022.

Klik hier om de verordening te bekijken.

Subsidie aanvragen

Voor wie is de subsidieregeling?

Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek met een koophuis met een maximaal (gezamenlijk) inkomen van € 37.000 per jaar. Als aanvrager heb je recht op 70% subsidie van het totaalbedrag, met een maximum van € 1.500 bij het treffen van 1 maatregel. Bij het treffen van 2 of meerdere maatregelen kan je een maximaal € 3000 terugkrijgen. Voor de laagste inkomens doet de gemeente nog iets extra’s. Huishoudens die in 2022 de energietoeslag ontvangen, hebben recht op 85% subsidie, met een maximum van € 3.000. Zo kunnen we met deze woningen een flinke verduurzamingsslag maken. Ook doe-het-zelvers komen in aanmerking voor de subsidie. Lees de specifieke voorwaarden waaraan de doe-het-zelvers moeten voldoen in de verordening. 

Isoleren Dakraam

De voorwaarden.

De belangrijkste punten uit de subsidieregeling:

  • Maximaal (gezamenlijk inkomen) van €37.000.
  • Bouwjaar voor 2010.
  • Subsidiepot is €220.000 met een looptijd t/m dec 2023.
  • Doe-het-zelf is in deze subsidie ook mogelijk.
  • Max. 70% van de investering wordt vergoed bij het treffen van 1 maatregel, met een maximum van € 1500. Bij het treffen van 2 maatregelen wordt 70% van de investering vergoed met een maximum van €3000 .
  • Mensen die de energietoeslag hebben ontvangen ontvangen maximaal 85% met een maximum van € 3000.

Wat valt er onder deze subsidieregeling?

  • Dakisolatie 
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • HR++ glas en triple glas

Er is ook een landelijke subsidie.

Naast deze subsidie van de gemeente is er ook nog landelijke subsidie voor het verduurzamen van je woning: ISDE-subsidie. Het gaat om bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, warmtepomp en/of zonneboiler. Vraag je gemeentelijke subsidie aan, dan heb je nog steeds recht op deze landelijke subsidie. Je kunt dus beide subsidies aanvragen. Informatie over de ISDE-subsidie is te vinden op de website van RVO.

Gemeente Oude IJsselstreek: Subsidie voor isolatiemaatregelen.

Subsidie aanvragen

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.