Let op! Geld lenen kost geld

BNG Duurzaamheidsfonds.

Voor ondernemers en verenigingen.

Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van de BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij financieren zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Zij leveren hiermee een bijdrage aan een energieneutrale en toekomstbestendige samenleving. Daarnaast is de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten, ook wel SVn genoemd, aangesteld als fondsmanager.

Voor wie is het?

De lening is bedoeld voor ondernemers en verenigingen die bijdragen aan het gemeentelijke of provinciale duurzaamheidsbeleid.

BNG Duurzaam

Welke type leningen?

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt twee typen leningen:

  • Sportlening: speciaal voor de verduurzaming van sportaccommodaties.
  • Maatwerklening: voor projecten, producten of diensten die bijdragen aan een duurzaam Nederland.

De thema's.

Het BNG Duurzaamheidsfonds richt zich op verschillende thema’s:

  • Sport
    Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Cruciaal hierbij is een goed functionerende sportaccommodatie of sportveld. Middels de Sportlening maakt het BNG Duurzaamheidsfonds investeringen in en aan sportaccommodaties betaalbaar. Lees hier meer.

  • Energie
    Groene energie is de toekomst en kent vele voordelen voor ondernemers. Middels het fonds kun je investeren in energiebesparende maatregelen of duurzame projecten of producten. Lees hier meer. 

  • Circulair
    Een circulaire economie: daar waar afval verdwijnt en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden. Hiervoor worden steeds nieuwe circulaire initiatieven ontwikkeld. Om deze te financieren, kan een beroep gedaan worden op het fonds. Lees hier meer.

  • Mobiliteit
    Duurzaam vervoer wordt steeds populairder. Ondernemers, bedrijven of projecten die duurzaam vervoer mogelijk maken kunnen hier financiering voor aanvragen. Lees hier meer.

  • Leefomgeving
    Bedrijven die investeren in een fijne leefomgeving kunnen een beroep doen op het fonds. Denk dan aan bijvoorbeeld sociale woongemeenschappen waarbij duurzaam bouwen, het delen van voorzieningen en gemeenschappelijk wonen centraal staan. Lees hier meer.

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.