Wijkaanpak Bomen- en Vogelbuurt Doetinchem.

Verduurzaming van de koopwoningen in de wijk.

Gemeente Doetinchem is in de Bomen- en Vogelbuurt gestart met een wijkaanpak verduurzaming. Het doel is om de buurt uiteindelijk te helpen met concrete oplossingen. De ongeveer 500 woningen in de buurt zijn veelal vrijstaande jaren ’30 woningen van bovengemiddeld formaat. Inmiddels hebben er een aantal buurtavonden plaatsgevonden. Er lijkt vooral behoefte te zijn aan goed advies van een energieadviseur die weet hoe oudere woningen kunnen worden aangepakt. 

Dit zijn jouw voordelen!

  • Concrete, wijkgerichte oplossingen.
  • Specifieke informatie avonden voor wijkbewoners.
  • Vrijblijvend financieel advies.

Voor wie is deze buurtaanpak?

Deze wijkaanpak is speciaal voor de inwoners van de Bomen- en Vogelbuurt Doetinchem. Dit betreft de eigenaren van de ongeveer 500 woningen die in de wijk staan.

Bomenbuurt2

De Voorwaarden.

In de gesprekken met buurtbewoners kwamen veel vragen voorbij over spouwmuurisolatie en vocht. Daarnaast was er onduidelijkheid over het verschil tussen dubbelglas uit de jaren ’80 en huidig HR++ glas. Ook gaf een groot aantal mensen aan hulp te kunnen gebruiken om de beschikbare financiële middelen goed in te zetten. Zij willen een beter beeld krijgen waar je de juiste subsidies en leningen vindt en hoe je je eigen vermogen hierbij inzet. Op basis van deze informatie stellen wij de definitieve buurtaanpak samen. Zodra dit gereed is, zetten wij ook de voorwaarden op een rijtje.

  • Je bent eigenaar van een koopwoning in de Bomen- of Vogelbuurt Doetinchem

Goedendag!

Welkom bij het Energieloket Achterhoek.

Selecteer hieronder jouw gemeente om de juiste info te vinden. Staat jouw gemeente er niet tussen, kies dan voor 'anders'.